Ucraina exclude orice negociere cu Rusia dacă în teritoriile ocupate au loc referendumuri. În ce condiţii pot avea loc discuţii

  • Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski exclude posibilitatea negocierilor cu Rusia dacă vor avea loc referendumuri în teritoriile ocupate
  • Zelenski nu vrea să accepte concesii teritoriale din partea ruşilor
  • Discuţiile dintre cele două tabere nu au progresat deloc în ultimele luni
2619 afișări
Imaginea articolului Ucraina exclude orice negociere cu Rusia dacă în teritoriile ocupate au loc referendumuri. În ce condiţii pot avea loc discuţii

Sursa foto: Profimedia

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski nu este dispus ca ţara sa să poarte negocieri de pace cu Rusia dacă aceasta va organiza referendumuri în teritoriile ocupate. Ucraina nu va accepta concesii teritoriale.

„Poziţia ţării noastre rămâne neschimbată. Nu vom renunţa la nimic din ceea ce este al nostru. Dacă ocupanţii merg pe calea pseudo-referendumurilor, ei îşi vor închide orice şansă de discuţii cu Ucraina şi lumea liberă, de care partea rusă va avea în mod clar nevoie la un moment dat”, a declarat Zelenski.

Rusia deţine în prezent republicile separatiste Doneţk şi Lugansk, dar şi cea mai mare parte a regiunii Herson. Oficialii ruşi vor să implementeze în următoarele săptămâni sau chiar luni un referendum pentru aderarea definitivă la Rusia a noilor cuceriri.

De la începutul conflictului, au existat mai multe sesiuni de discuţii între Ucraina şi Rusia, însă, progresele înregistrate au fost limitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici