Ucraina, nemulţumită de starea navelor returnate de Rusia. Ce probleme ar avea ambarcaţiunile militare

Navele ucrainene, capturate de Rusia în urmă cu un an şi eliberate marţi, se află în condiţii precare şi nu se pot mişca singure, a acuzat miercuri comandantul Forţelor Navele ale Ucrainei, Ihor Voroncenko, relatează site-ul agenţiei Reuters.

2593 afișări
Imaginea articolului Ucraina, nemulţumită de starea navelor returnate de Rusia. Ce probleme ar avea ambarcaţiunile militare

Ucraina, nemulţumită de starea navelor returnate de Rusia. Ce probleme ar avea ambarcaţiunile militare

Rusia a confiscat în urmă cu un an trei nave ucrainene în strâmtoarea Kerci şi a arestat 24 de marinari, care ulterior au fost repatriaţi.

Moscova susţine că navele au intrat în apele sale teritoriale în mod ilegal, acuzaţii care au fost respinse de Kiev.

Disputa a cauzat tensionarea relaţiilor între Rusia şi Occident, care a susţinut poziţia Ucrainei privind sechestrarea navelor sale.

Ihor Voroncenko a declarat că navele nu au ajuns încă în apele teritoriale ale Ucrainei deoarece trebuie să fie remorcate.

Taguri:
ucraina,
rusia,
nave

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici