Ucraina nu exclude găzduirea unor elemente ale scutului antirachetă pe teritoriul său

Şeful Consiliului naţional de securitate a declarat miercuri că Kievul este deschis faţă de amplasarea unor elemente ale sistemului antirachetă pe teritoriul ucrainean pentru a evita un potenţial risc de atacuri din partea Rusiei, relatează RFE/RL, în pagina electronică.

482 afișări
Imaginea articolului Ucraina nu exclude găzduirea unor elemente ale scutului antirachetă pe teritoriul său

Ucraina nu exclude găzduirea unor elemente ale scutului antirachetă pe teritoriul său (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu exclud ca, pentru a ne apăra de ameninţarea nucleară (a Rusiei), să avem consultări cu privire la amplasarea unor componente ale sistemului antirachetă pe teritoriul ucrainean", a declarat miercuri Oleksandr Turcinov pentru agenţia de presă Ukrinform.

La Moscova, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia va considera amplasarea unor astfel de componente în Ucraina drept "o ameninţare la adresa securităţii Rusiei".

"Acest lucru va face necesară luarea unor măsuri de retorsiune", a adăugat el.

Moscova a criticat puternic planurile de construire a unui scut antirachetă american, despre care NATO susţine că nu este îndreptat împotriva Rusiei ci, mai degrabă, împotriva unui atac din partea unor ţări precum Iranul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici