Ucraina: Optsprezece persoane au murit din cauza frigului

Optsprezece persoane au murit din cauza frigului în Ucraina, unde trei copii s-au născut zilele acestea în ambuteiajele provocate de puternice căderi de zăpadă şi gheaţa care au blocat sute de maşini în plin câmp, au anunţat luni autorităţile.

111 afișări
Imaginea articolului Ucraina: Optsprezece persoane au murit din cauza frigului

Optsprezece persoane au murit din cauza frigului în Ucraina (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Douăsprezece persoane au murit începând cu ziua de vineri în ţară, unde temperaturile au coborât sub -15 grade Celsius în unele localităţi, ridicând la 18 bilanţul victimelor înregistrate de la 1 decembrie, a anunţat luni serviciul de presă a ministerului Sănătăţii.

De asemenea, 133 de persoane au solicitat ajutorul medicilor din cauza hipotermiei şi a degerăturilor şi 108 dintre acestea au fost spitalizate, precizează serviciul.

O ucraineană a născut, luni, gemeni într-o ambulanţă care o transporta la maternitate, dar care a fost blocată de intemperii în regiunea Liov din vestul Ucrainei, a anunţat departamentul regional pentru Situaţii de Urgenţă.

Mama şi copiii au fost duşi la un spital din apropiere şi ar trebui transferaţi la Liov într-un vehicul adecvat, potrivit aceleiaşi surse.

În regiunea vecină Rivne, o altă femeie a născut duminică un bebeluş în propria maşină, blocată de ninsoare la trei kilometri de satul Kisorici.

Când echipele de salvare au deblocat maşina, mama şi nou-născutul, care era în stare bună, au fost transportaţi la spital, potrivit Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă.

Intemperiile care au afectat regiunile Lviv şi Rivne încă de sâmbătă au blocat sute de maşini în plin câmp.

Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat luni că a deschis deja peste 200 de posturi de salvare în întreaga ţară unde oamenii se pot încălzi şi pot primi o masă caldă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici