Ucraina pregăteşte acuzaţii de crime de război împotriva militarilor ruşi, inclusiv a piloţilor

Trei piloţi ruşi, suspectaţi că au bombardat clădiri civile în regiunile Harkov şi Sumî, se numără printre militari ruşi împotriva cărora Kievul pregăteşte acuzaţii de crime de război, a declarat, pentru Reuters, biroul procurorului general ucrainean.

2270 afișări
Imaginea articolului Ucraina pregăteşte acuzaţii de crime de război împotriva militarilor ruşi, inclusiv a piloţilor

Ucraina pregăteşte acuzaţii de crime de război împotriva militarilor ruşi, inclusiv a piloţilor

Trei piloţi ruşi sunt pe lista procurorului din Ucraina. Acuzaţi ar mai putea fi doi operatori ai unui lansator de rachete care ar fi bombardat aşezări din regiunea Harkov şi doi militari suspectaţi de uciderea unui locuitor din zona Kievului şi de violarea soţiei acestuia.

Biroul procurorului a declarat că a notificat persoanele că sunt suspecte şi că investigaţiile sunt în curs de desfăşurare, adăugând că nu au fost depuse acuzaţii la tribunal. Nu a dat numele suspecţilor şi nici nu a furnizat dovezi în sprijinul acuzaţiilor. Acesta a declarat că unii dintre suspecţi au fost reţinuţi ca prizonieri, fără a preciza unde, în timp ce alte acuzaţii sunt pregătite în absenţă.

Anterior, autorităţile din Ucraina au afirmat că investighează aproximativ 7.600 de potenţiale crime de război şi cel puţin 500 de suspecţi în urma invaziei Rusiei din 24 februarie în ţara vecină. Autorităţile vor să continue urmărirea penală atât în instanţele ucrainene, cât şi la Curtea Penală Internaţională de la Haga.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici