Ucraina promite să nu renunţe la Bakhmut

Armata ucraineană a promis marţi că nu va renunţa la oraşul Bakhmut din estul ţării, în timp ce se pregăteşte să lanseze o contraofensivă împotriva forţelor ruseşti, relatează Reuters.

706 afișări
Imaginea articolului Ucraina promite să nu renunţe la Bakhmut

Generalul Oleksandr Syrskyi, comandantul forţelor terestre ucrainene, a subliniat importanţa pe care Kievul o acordă păstrării Bakhmut, în timp ce continuă pregătirile pentru un contraatac care speră să schimbe dinamica războiului din Ucraina.

Bătălia pentru Bakhmut are o importanţă simbolică pentru ambele părţi, Ucraina încă mai deţine unele părţi ale oraşului după luni de lupte aprige împotriva trupelor regulate ruseşti şi a luptătorilor din forţa mercenară Wagner.

„Împreună cu comandanţii, am luat o serie de decizii necesare menite să asigure o apărare eficientă şi să provoace pierderi maxime inamicului”, a declarat Syrskyi după o vizită la trupele care luptă în Bakhmut.

„Vom continua, în pofida tuturor previziunilor şi sfaturilor, să ţinem Bakhmut, distrugând Wagner şi alte unităţi cu cea mai mare capacitate de luptă ale armatei ruse”, le-a spus el soldaţilor în imagini video din timpul vizitei sale. „Le dăm ocazia rezervelor noastre să se pregătească şi ne pregătim noi înşine pentru acţiuni ulterioare”.

Luni, Syrskyi a declarat că unităţile ucrainene au alungat forţele ruseşti de pe unele poziţii din Bakhmut. Grupul Wagner a declarat că unităţile sale au făcut progrese treptate acolo. Reuters nu a putut verifica situaţia de pe câmpul de luptă.

Rusia vede Bakhmut, unde odată locuiau 70.000 de oameni, ca pe o treaptă pentru a ataca alte oraşe ucrainene.

Este de aşteptat ca Kievul să lanseze în curând contraofensiva sa, sperând să recucerească teritoriul ocupat de forţele ruseşti după invazia din februarie 2022.

Casa Albă a declarat luni că Rusia şi-a epuizat stocurile militare şi forţele armate, aproximativ 100.000 de soldaţi ruşi fiind ucişi sau răniţi în Ucraina în ultimele cinci luni. Reuters nu a putut verifica în mod independent cifrele Casei Albe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ucraina,
bakhmut,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici