Ucraina raportează bombardamente intense. Trei morţi şi patru răniţi în Doneţk

  • Ucraina raportează bombardamente intense pe toată linia frontului.
  • Autorităţile din regiunea Doneţk au declarat că trei persoane au fost ucise şi patru rănite în ultimele 24 de ore.
270 afișări
Imaginea articolului Ucraina raportează bombardamente intense. Trei morţi şi patru răniţi în Doneţk

O mare parte din atacuri au fost îndreptate spre aşezări din regiunile Luhansk şi Doneţk, multe dintre acestea fiind părăsite de locuitorii lor. Rusia controlează o mare parte din cele două teritorii şi speră să le captureze în totalitate, notează CNN.

Tirurile de artilerie asupra oraşului Kupyansk din regiunea vecină Harkov s-au intensificat în ultimele săptămâni, în condiţiile în care forţele ruseşti se află la doar aproximativ zece kilometri distanţă.

Oficialii ucraineni au declarat că au avut loc atacuri de artilerie împotriva mai multor oraşe şi sate de-a lungul liniilor de front intens disputate la est de Kupyansk.

Autorităţile din regiunea Doneţk au declarat că trei persoane au fost ucise şi patru rănite în ultimele 24 de ore. Acestea au spus că mai multe aşezări din apropierea oraşului Bakhmut, punct de focar, au fost ţinta unor atacurilor.

Serhiy Hayday, şeful administraţiei militare din regiunea Luhansk, a declarat că în zona în care se întâlnesc regiunile Doneţk şi Luhansk (în apropiere de oraşul Kreminna) "toate atacurile au fost respinse. Sectorul Kreminna este un peisaj forestier, motiv pentru care ruşii încearcă să manevreze acolo, mergând cu grupuri mici de 10-15 persoane. Ruşii învaţă de la noi, aşa că variază de la o zi la alta".

Hayday a adăugat că "pierderile inamicului au ajuns la 70 de morţi şi nenumăraţi răniţi. Spitalele lor sunt supraaglomerate. Ruşilor nu le pasă deloc de pierderile lor".

CNN nu poate confirma în mod independent pierderile suferite de ambele părţi în lupte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici