Ucraina: Rusia este pregătită să lanseze o INTERVENŢIE în estul şi sudul ţării

Şeful misiunii Ucrainei la ONU, la Geneva, Iuri Klimenko a declarat pentru presă că există "indicii" potrivit cărora Rusia este pregătită să lanseze o intervenţie de anvergură în estul şi sudul Ucrainei. "Există indicii potrivit cărora Rusia este pregătită să lanseze o intervenţie de anvergură în estul şi sudul Ucrainei", a declarat el pentru jurnalişti.

6043 afișări
Imaginea articolului Ucraina: Rusia este pregătită să lanseze o INTERVENŢIE în estul şi sudul ţării

Ucraina: Rusia este pregătită să lanseze o INTERVENŢIE în estul şi sudul ţării (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Diplomatul a anunţat o suplimentare a trupelor în regiunea ucraineană Herson, în nordul Crimeei, indicii despre amplasarea unor mine şi arestarea în regiuni din est şi sud efectuate de către forţe de securitate ucrainene a unor activişti proruşi care deţineau documente de identificare de la servicii de securitate ruse.

"Ucraina şi ucrainenii sunt pregătiţi să-şi apere teritoriul prin toate mijloacele necesare, însă, în acest stadiu, rămânem angajaţi pe calea unei soluţii politice", a declarat Klimenko.

"Ucraina va recurge la utilizarea dreptului la autoapărare în ultimă instanţă", a spus el.

Ucraina va lupta pentru "eliberarea" Crimeei şi "nu va recunoaşte niciodată anexarea de către Rusia", arată o rezoluţie adoptată joi de Parlamentul de la Kiev.

"Ucraina nu va înceta să lupte pentru eliberarea Crimeei, oricât de lungă şi de dureroasă va fi această luptă", arată rezoluţia adoptată la iniţiativa preşedintelui interimar Oleksandr Turcinov.

"Poporul ucrainean nu va recunoaşte niciodată anexarea Crimeei", adaugă textul, care subliniază că "frontierele au fost modificate pentru prima oară de la cel de-al doilea Război Mondial" de Rusia, care este garant al suveranităţii Ucrainei, după ce fosta republică sovietică a renunţat, în 1994, la arsenalul nuclear.

Deputaţii ucraineni cer, de asemenea, comunităţii internaţionale să "nu recunoască aşa-zisa republică Crimeea şi anexarea teritoriului şi a oraşului Sevastopol la Rusia".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici