Ucraina şi Republica Moldova vor organiza patrule comune la frontieră

Autorităţile de frontieră din Republica Moldova şi Ucraina au semnat un protocol privind organizarea unor patrule comune la graniţă, a anunţat serviciul de presă al Serviciului ucrainean de frontieră, potrivit Interfax Ucraina, relatează cotidianul Kyiv Post în ediţia electronică.

214 afișări
Imaginea articolului Ucraina şi Republica Moldova vor organiza patrule comune la frontieră

Ucraina şi Republica Moldova vor organiza patrule comune la frontieră (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit serviciului de presă al Departamentului Regiunii de Sud din cadrul instituţiei ucrainene, protocolul a fost semnat miercuri, în cursul unei întâlniri între Mykola Lytvyn, şeful Serviciului naţional ucrainean de Frontieră, şi omologul său moldovean Roman Revenco, în apropierea punctului de frontieră Maiaki, situat pe drumului de tranzit Odesa-Reni.

Documentul prevede înfiinţarea unor patrule comune în vederea prevenirii trecerilor ilegale prin afara punctelor de frontieră, combaterii imigraţiei ilegale, identificării şi reţinerii persoanelor urmărite în cele două state şi efectuării unui schimb de experienţă în domeniul protecţia frontierelor de stat.

Pentru a marca semnarea protocolului, oficialii au dezvelit o placă memorială.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici