Ucraina va prevala în războiul contra Rusiei. Bătălia pentru Sievierodoneţk continuă

  • Tot mai multe rachete ruseşti lovesc estul şi centrul Ucrainei
  • Oficialii de la Kiev promit că vor învinge Rusia
  • Ucraina primeşte arme, echipamente, muniţie şi antrenament mult mai rapid decât invadatorul
3208 afișări
Imaginea articolului Ucraina va prevala în războiul contra Rusiei. Bătălia pentru Sievierodoneţk continuă

Sursa foto: MediafaxFoto

Aproape admisă în UE şi cu un angajament de sprijin neclintit din partea Marii Britanii, Ucraina a promis că va învinge în războiul cu Rusia. Între timp, bombardamentele ruseşti devastează oraşele din centrul şi estul Ucrainei.

„Ruşii înaintează încet şi este vital pentru noi să arătăm ceea ce ştim că este adevărat, şi anume că Ucraina poate câştiga şi va câştiga. Când se instalează oboseala în Ucraina, este foarte important să le arătăm că suntem alături de ei pe termen lung şi să le oferim rezistenţa strategică de care au nevoie”, a declarat prim-ministrul britanic Boris Johnson.

Timpul este factorul vital

Sievierodoneţk este un oraş strategic important şi este ţinta principală a ofensivei ruseşti. Dacă Moscova va prelua controlul oraşului atunci va avea putea anexa pe deplin regiunea Luhansk.

Guvernatorul regiunii Lugansk, Serhiy Gaidai, a declarat că atacurile ruseşti asupra oraşelor aflate chiar la sud de Sievierodoneţk au fost respinse de trupele ucrainene, în ciuda situaţiei dificile.

„Ruşii şi-au aruncat toate rezervele în direcţia Sievierodoneţk şi Bakhmut. Ei încearcă să stabilească controlul deplin asupra centrului regional şi să taie autostrada Lysychansk-Bakhmut. Nu au niciun succes, mor pe capete", a declarat Gaidai.

Deşi oraşul Lysychansk a fost bombardat în mod constant, a rămas pe deplin în mâinile ucrainenilor. Totul va depinde acum de faptul dacă Ucraina va avea capacitatea să-şi apere teritoriul mai mult decât pot ruşii să atace.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici