UE analizează restricţiile tehnologice impuse de SUA Chinei şi ar putea acţiona coordonat

Uniunea Europeană analizează restricţiile privind investiţiile în noi tehnologii impuse de Statele Unite ale Americii împotriva Chinei şi ar putea acţiona în coordonare cu Washingtonul prin acţiuni similare, anunţă Comisia Europeană.

268 afișări
Imaginea articolului UE analizează restricţiile tehnologice impuse de SUA Chinei şi ar putea acţiona coordonat

UE analizează restricţiile tehnologice impuse de SUA Chinei şi ar putea acţiona coordonat

Preşedintele SUA, Joseph Biden, a emis miercuri seară un ordin executiv prin care restricţionează investiţiile americane în următoarele domenii din China: semiconductori şi microelectronice, tehnologie informaţională cuantică şi sisteme de inteligenţă artificială. Washingtonul argumentează că anumite investiţii americane "contribuie la dezvoltarea de tehnologii sensibile" în naţiuni care le utilizează "pentru contracararea Statelor Unite şi aliaţilor SUA", potrivit CNBC.

 
Uniunea Europeană examinează posibilitatea de a aplica măsuri similare. "Vom analiza atent ordonanţa executivă. Suntem în contact strâns cu Administraţia SUA şi aşteptăm continuarea cooperării asupra acestui subiect. Recunoaştem relevanţa temei, care este un element important al recentelor acţiuni de comunicare privind securitatea economică", a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, citat de agenţia Reuters.
 
"De asemenea, Comisia Europeană şi statele membre UE au interesul comun de a evita ca expertiza, capitalul companiilor şi cunoştinţele să alimenteze avansul tehnologic în sensul intensificării capabilităţilor militare şi de informaţii ale unor actori statali care le pot folosi pentru subminarea păcii şi securităţii internaţionale", a precizat reprezentantul Comisiei Europene, subliniind că o iniţiativă legislativă pe această temă urmează să fie formulată până la sfârşitul anului.
 
China a condamnat vehement acţiunile anunţate de Administraţia SUA, avertizând că "vor perturba grav securitatea reţelelor industriale şi de aprovizionare la nivel mondial". Beijingul a atras atenţia că îşi rezervă dreptul de a riposta la măsurile aplicate de Washington.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici