UE cere Agenţiei Europene pentru Securitate Aeriană să analizeze raportul cu privire la prăbuşirea avionului Germanwings în Alpii francezi

Comisia Europeană (CE) a solicitat joi Agenţiei Europene pentru Securitate Aeriană (EASA) să analizeze un raport cu privire la cauzele prăbuşirii avionuui Germanwings în Alpii francezi, în martie, în vederea unei eventuale actualizări a reglementărilor în domeniul securităţii.

87 afișări
Imaginea articolului UE cere Agenţiei Europene pentru Securitate Aeriană să analizeze raportul cu privire la prăbuşirea avionului Germanwings în Alpii francezi

UE cere Agenţiei Europene pentru Securitate Aeriană să analizeze raportul cu privire la prăbuşirea avionului Germanwings în Alpii francezi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit concluziilor raportului preliminar întocmit de Agenţia franceză pentru investigarea accidentelor BEA, copilotul Germanwings suspectat că a prăbuşit cu intenţie avionul pe 24 martie a repetat manevra în dimineaţa în care a avut loc dezastrul.

Comisarul european pentru Transporturi Violeta Bulc a solicitat EASA să vizeze aspecte ca sistemul de închidere a cockpitului, procedurile de acces şi ieşire în şi din cockpit şi procedurile cu privire la controlul medical al piloţilor.

Copilotului zborului de la Barcelona la Duesseldorf Andreas Lubitz i s-a refuzat în două rânduri eliberarea documentelor medicale de care avea nevoie pentru a pilota, au anunţat anchetatorii miercuri.

Grupul de lucru din cadrul EASA urmează să strângă probe în domeniile securităţii şi medical atât din industria aviaţiei, cât şi de la organismele de reglementare.

În baza concluziilor acestuia, Uniunea Europeană (UE) urmează să decidă dacă va modifica sau nu reglementările în domeniul securităţii, a precizat Comisia.

EASA are competenţa să introducă reglementări obligatorii pentru toate companiile aeriene europene.

Germania a înfiinţat, la rândul ei, un grup de lucru, din care fac parte experţi în industria aviaţiei, însărcinat să analizeze orice posibile modificări care să fie aduse testărilor medicale ale piloţilor şi regulilor de securitoare vizând intrarea în cockpit.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici