UE estimează că până la 80% din populaţie a avut COVID

Comisia Europeană estimează că între 60% şi 80% din populaţia UE a fost infectată cu COVID-19, de la începutul pandemiei, în februarie 2020.

750 afișări
Imaginea articolului UE estimează că până la 80% din populaţie a avut COVID

UE estimează că până la 80% din populaţie a avut COVID

Guvernele Uniunii Europene ar trebui să intensifice imunizarea copiilor împotriva COVID-19, au declarat oficiali europeni, precizând că sunt făcute planuri de dezvoltare a unor antivirale, anunţă Reuters.

Se estimează că între 60% şi 80% din populaţia UE a a avut COVID", a declarat Stella Kyriakides, comisarul european pentru sănătate, în cadrul unei conferinţe de presă.

Agenţia de sănătate publică a UE a precizat că, până în prezent, cazurile raportate au acoperit aproximativ 30% din populaţia europeană, dar dacă se adaugă infecţiile neraportate, numărul cazurilor ar putea ajunge la 350 de milioane, adică aproximativ 77% din populaţia europeană.

Având în vedere scăderea recentă a infecţiilor şi a deceselor legate de COVID-19, UE renunţă treptat la testarea în masă şi la raportarea cazurilor, a spus Kyriakides.

Dar sunt probabile noi valuri de COVID-19, deoarece se aşteaptă ca virusul să continue să sufere mutaţii şi, prin urmare, ţările ar trebui să aibă în vigoare planuri pentru a trece din nou la modul de urgenţă şi ar trebui să intensifice vaccinările, a declarat Comisia.

Într-un document care prezintă strategia, Bruxelles-ul a îndemnat guvernele să continue să facă presiuni pentru imunizarea celor nevaccinaţi, în special a copiilor înainte de începerea noului semestru şcolar din toamnă.

Ratele de imunizare sunt sub 15% în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 9 ani, cel mai tânăr grup de vârstă pentru care vaccinurile COVID-19 au fost autorizate în Europa.

De asemenea, Comisia a declarat că ar putea sprijini dezvoltarea de noi medicamente împotriva COVID-19, în special antivirale care să fie mai uşor de depozitat şi de administrat.

UE „va explora posibilităţile de sprijinire a proiectelor care vizează dezvoltarea de antivirale", se arată în document.

Pilulele antivirale împotriva COVID-19 dezvoltate de Pfizer şi Merck & Co au fost aprobate pentru utilizare în UE. Însă adoptarea lor a fost limitată până în prezent, din mai multe motive, printre care se numără încetinirea pandemiei, preţurile ridicate şi procedurile naţionale complicate de prescriere a acestora.

De asemenea, executivul UE a declarat că va depune eforturi pentru a sprijini dezvoltarea următoarei generaţii de vaccinuri COVID-19, care, potrivit aşteptărilor sale, va oferi o protecţie mai solidă şi mai durabilă împotriva infecţiei sau a transmiterii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ue,
covid,
populaţie

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici