UE, îngrijorată de uşurinţa cu care Bulgaria acordă cetăţenie

Uniunea Europeană este îngrijorată de uşurinţa cu care Bulgaria le oferă cetăţenie etnicilor bulgari din ţările vecine, susţine un post de radio german, citat de site-ul Novinite.com.

83 afișări
Imaginea articolului UE, îngrijorată de uşurinţa cu care Bulgaria acordă cetăţenie

UE, îngrijorată de uşurinţa cu care Bulgaria acordă cetăţenie

Potrivit postului de radio, ministrul pentru Bulgarii din Străinătate, Bojidar Dimitrov, depune eforturi semnificative pentru a elimina îngrijorările UE, explicând condiţiile necesare obţinerii cetăţeniei bulgare şi dând asigurări că procesul implică doar câteva persoane care nu vor deveni o povară pentru programele sociale europene.

Europa Occidentală este îngrijorată pentru că noii cetăţeni bulgari vor primi şi dreptul de a locui şi de a munci în orice stat membru UE.

Dimitrov susţine că informaţiile privind sutele de mii sau chiar milioane de persoane care vin în Europa într-un nou val de imigrare sunt exagerate, afirmând că doar 16.000 de persoane au primit cetăţenie bulgară în ultimii zece ani, între aceştia numărându-se etnici bulgari din Basarabia, R.Moldova sau Ucraina.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici