Ultimele clipe din viaţa lui Muammar Kadhafi: Părea că nu ştie ce să facă. Ce spune şoferul personal al fostului lider libian - VIDEO

Fostul şofer personal al lui Muammar Kadhafi, Huneish Nasr, care a fost în slujba acestuia timp de 30 de ani, a povestit cum negarea şi confuzia au marcat ultimele clipe de viaţă ale fostului lider libian, relatează The Guardian, în ediţia electronică.

6145 afișări
Imaginea articolului Ultimele clipe din viaţa lui Muammar Kadhafi: Părea că nu ştie ce să facă. Ce spune şoferul personal al fostului lider libian - VIDEO

Ultimele clipe din viaţa lui Muammar Kadhafi: Părea că nu ştie ce să facă. Ce spune şoferul personal al fostului lider libian (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Totul exploda", a declarat Nasr, evocând momentele dinaintea capturării lui Kadhafi. "Revoluţionarii au venit după noi. Nu era speriat, dar părea că nu ştie ce să facă. A fost singura dată când l-am văzut aşa", a povestit el.

Nasr susţine că a ridicat mâinile în semn că se predă atunci când s-a apropiat un rebel înarmat dar a fost lovit şi aruncat la pământ cu o puşcă, moment în care şi-a pierdut vederea la ochiul stâng. Kadhafi a fost scos din canal chiar înainte ca Nasr să cadă.

El susţine că a petrecut ultimele cinci zile ale asediului cu Kadhafi, mutându-se dintr-o casă în alta pentru a scăpa de combatanţi. Purtând încă hainele pătate de sânge pe care le avea joi, când a fost ucis Kadhafi, Nasr, în vârstă de aproximativ 65 de ani, a declarat că fostul său şef părea că nu înţelege ce se întâmplă în jurul lui.

"Am fost cu el timp de 30 de ani şi jur că nu l-am văzut niciodată purtându-se urât. El era întotdeauna şeful. S-a purtat bine cu mine", a adăugat el, explicând că a primit un salariu lunar de 800 de dinari (350 de euro) şi o casă în Sirt.

Nasr vede ultimele luni printr-o prismă simplă: "I-am crezut atunci când au spus că ne luptăm cu oameni răi", a declarat el, care i-a rămas loial lui Kadhafi şi după ce i s-a spus să se retragă din serviciu în martie.

"Mi-au spus să îmi închei activitatea la 17 martie şi m-am întors la Sirt", a declarat el, adăugând că l-a mai văzut din nou pe Kadhafi în septembrie, când acesta din urmă a părăsit Tripoli. Nasr a fost evaziv în legătură cu momentul în care s-a întâlnit cu fostul său şef în Sirt. El susţine că în jurul datei de 10 octombrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici