Video ULTIMELE DISCUŢII dintre piloţii avionului Germanwings prăbuşit în Alpii francezi

Cotidianul german Bild a publicat duminică ultimele conversaţii dintre cei doi piloţi ai avionului Germanwings prăbuşit marţi în Alpii francezi, confirmând că pasagerii au avut timp să înţeleagă situaţia, relatează Le Point, în ediţia electronică.

29742 afișări

Potrivit Bild, primele 20 de minute de zbor au fost marcate de discuţii banale între pilotul Patrick S. şi copilotul Andreas Lubitz. Căpitanul îi explică lui Lubitz că nu a avut timp să meargă la toaletă la plecarea din Barcelona. La ora 10.27, pilotul îi cere lui Lubitz să pregătească aterizarea la Düsseldorf. Acesta din urmă îi răspunde: "Sper", "Vom vedea".

Pilotul iese din carlingă pentru a merge la toaletă, iar avionul începe să coboare. După câteva minute se aude un "zgomot puternic" ca şi cum cineva încearcă să intre în carlingă, scrie Bild. Apoi se aude vocea pilotului: "Pentru numele lui Dumnezeu, deschide uşa!". Pe fundal, pasagerii încep să ţipe, afirmă cotidianul. Pilotul încearcă în mod evident să deschidă uşa cu toporul. Apoi strigă: "Deschide nenorocita asta de uşă!".

În jurul orei 10.40, avionul Airbus atinge un versant şi se aud ţipetele pasagerilor. Acestea sunt ultimele zgomote de pe înregistrare, scrie Bild. La scurt timp după aceea, avionul loveşte în plin un versant la viteza de 700 de kilometri pe oră şi este pulverizat la impact.

Sâmbătă, cotidianul german a publicat un interviu cu o însoţitoare de bord prezentată ca fiind fosta iubită a lui Lubitz, care consolidează ipoteza potrivit căreia tânărul copilot suferea de probleme psihice. Femeia afirmă că, atunci când a aflat despre catastrofă, i-a revenit în memorie o frază a copilotului: "Într-o zi, voi face ceva care va schimba tot sistemul, şi toată lumea îmi va afla numele şi îşi va aminti de el". Ea susţine că dacă Andreas Lubitz a făcut acest lucru, atunci explicaţia este că el "a înţeles că din cauza problemelor sale de sănătate marele lui vis de a lucra la Lufthansa în calitate de comandant de bord şi pilot de lung curier era practic imposibil".

Un alt cotidian german, Welt am Sonntag, a afirmat că anchetatorii au descoperit la domiciliul lui Lubitz "numeroase medicamente" pentru tratarea "bolilor psihice". Tânărul, care suferea de o "depresie gravă", era urmărit de "mai mulţi neurologi şi psihiatri". Vineri, Parchetul din Düsseldorf a declarat că au fost găsite concedii medicale rupte de Andreas Lubitz. Nicio scrisoare de adio care să dezvăluie un act premeditat nu a fost însă găsită. Potrivit Bild şi New York Times, tânărul suferea în plus de probleme de vedere, care ar fi pus sub semnul întrebării capacitatea sa de a pilota avioane.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici