Un activist anti-Kremlin a fost condamnat la închisoare, după ce a afişat un manechin cu Vladimir Putin

  • O instanţă rusească a condamnat marţi un activist anti-Kremlin la doi ani de închisoare.
  • El a afişat un manechin ce îl reprezenta pe preşedintele Vladimir Putin într-o salopetă în dungi , pe o stradă din oraşul Perm.
  • Curtea l-a găsit pe Alexander Shabarchin, un activist politic din Perm aflat la aproximativ 1.150 de kilometri est de Moscova, vinovat de huliganism, acuzaţie pe care acesta a negat-o.
464 afișări
Imaginea articolului Un activist anti-Kremlin a fost condamnat la închisoare, după ce a afişat un manechin cu Vladimir Putin

Incidentul din 2018 a implicat un manechin ce îl înfăţişa pe Putin care purta o salopetă albă cu dungi negre. Pe piept era afişat mesajul „criminal de război” şi „mincinos” pe frunte, relatează Reuters.

Activiştii politici şi avocaţii pentru drepturile omului au declarat că sentinţa lui Shabarchin a fost o încălcare a libertăţii sale de exprimare şi un semn al represiunii în creştere prezentă în Rusia.

„S-a lămurit: puteţi spune numai lucruri bune despre Putin, nimic altceva", a spus Serghei Ukhov, un activist din Perm.

Un alt inculpat din dosar, Danil Vasilyev, a primit un an cu suspendare, iar Alexander Etkin, un al treilea inculpat, a fost achitat, a informat agenţia de ştiri Interfax.

Rusia a adoptat anul trecut o legislaţie care introduce amenzi pentru persoanele care aduc insulte autorităţilor sau răspândesc online ştiri false. Grupurile pentru drepturi au declarat că legea are ca scop sporirea cenzurii.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici