Un adolescent australian, autorul unui atentat sinucigaş din Irak

Un australian în vârstă de 18 ani din Melbourne este autorul unui atentat sinucigaş care a avut loc săptămâna trecută în apropierea unei moschei din centrul Bagdadului, soldat cu cel puţin trei morţi şi zeci de răniţi, au anunţat, luni, autorităţile de la Canberra, relatează BBC NewsOnline.

242 afișări
Imaginea articolului Un adolescent australian, autorul unui atentat sinucigaş din Irak

Un adolescent australian, autorul unui atentat sinucigaş din Irak (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Tânărul în vârstă de 18 ani a murit după ce a detonat vesta cu explozibili în apropirea unei moschei din piaţa centrală din Bagdad.

La rândul său, gruparea radicală Statul Islamic (SI) a anunţat, într-un mesaj postat pe Twitter, că autorul atentatului care a avut loc săptămâna trecută în Bagdad este un tânărul australian care a primt numele de Abu Bakr al-Australi.

Ministrul australian al Justiţiei, George Brandis, a afirmat, într-un comunicat, că acesta este cel de-al doilea cetăţean australian care a comis un atentat sinucigaş în Irak sau în Siria.

Oficialul australian a mai afirmat că participarea australienilor în conflicte în Siria şi Irak reprezintă o adevărată problemă de securitate internă, în momentul în care cei care au participat în lupte se întorc acasă şi încearcă să aducă violenţa în Australia.

Ministrul australian de Externe, Minister Julie Bishop, a declarat, săptămâna trecută, că Guvernul australian depune eforturi pentru a-i opri pe tinerii australieni să participe la conflictele din Irak şi Siria.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici