Un adolescent de extremă-stânga a murit la Paris după ce a fost agresat de un grup de skinhead

Un tânăr în vârstă de 19 ani, prezentat drept un militant de extremă stânga, a murit joi, după ce a fost agresat cu o zi înainte într-un cartier foarte animat din Paris, de trei skinhead care au reuşit să fugă, a anunţat surse din cadrul poliţiei.

284 afișări
Imaginea articolului Un adolescent de extremă-stânga a murit la Paris după ce a fost agresat de un grup de skinhead

Un adolescent de extremă-stânga a murit la Paris după ce a fost agresat de un grup de skinhead (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Patru suspecţi, trei bărbaţi şi o femeie, au fost reţinuţi joi. Printre aceştia se numără şi presupusul autor al agresiunii, el afirmând că nu intenţiona să omoare pe nimeni.

Un tânăr în vârstă de 19 ani, prezentat drept un militant de extremă stânga, era în stare gravă, joi, după ce a fost agresat cu o zi înainte într-un cartier foarte animat din Paris, de trei skinhead care au reuşit să fugă, a anunţat o sursă din cadrul poliţiei.

Victima, pe nume Clément Méric, "a fost atacată de unul dintre bărbaţi cu un pumnal american şi s-a lovit în cădere de o piesă metalică de pe stradă", potrivit primelor elemente ale anchetei.

Tânărul "se află în moarte cerebrală" la spital, a precizat aceeaşi sursă, adăugând că agresiunea are o "conotaţie politică".

"Lovit violent la sol de un grup de militanţi de extremă dreapta, în mod evident Grupul JNR (Tânăr Naţionalist Revoluţionar), el a fost lăsat aproape fără suflare", a declarat Partidul de Stânga (extrema stângă franceză).

Liderul JNR Serge Ayoub a respins orice implicare a grupului său în acest caz. "Este absolut fals", a declarat el pentru AFP, afirmând că cearta a fost iniţiată de militanţii de extremă stânga.

Potrivit unei surse din cadrul poliţiei, miercuri a fost organizat un târg privat de haine în cartierul gării Saint-Lazare, în centrul Parisului. În jurul orei 18.00 (19.00 ora României), trei tineri "de tip skinhead", între care o femeie, au sosit la faţa locului şi a fost un schimb de injurii şi o busculadă între ei şi un alt grup. Primind întăriri, grupul de skinhead i-a aşteptat pe ceilalţi în faţa magazinului. După un schimb de injurii, unul dintre ei l-a lovit pe tânărul Clément.

Autorii agresiunii nu fuseseră încă arestaţi joi.

Într-un comunicat publicat în cursul serii, Partidul de Stânga a denunţat "agresiunea laşă" a militantului cunoscut pentru angajamentul său împotriva extremei drepte şi "a cerut dizolvarea grupurilor de extremă dreapta care şi-au multiplicat actele de violenţă la Paris şi în ţară în ultimele săptămâni".

Ministrul de Interne, Manuel Valls, şi-a afirmat "hotărârea totală de a eradica această violenţă care poartă masca extremei drepte şi pune în pericol grav pactul republican".

Primarul socialist al Parisului, Bertrand Delanoë, şi-a exprimat speranţa că "poliţia şi justiţia vor reuşi să îi identifice rapid pe vinovaţi".

Marine Le Pen, preşedinta Frontului Naţional (extrema dreaptă), a dat asigurări, la rândul său, că partidul său nu are "nicio legătură" cu agresiunea "înspăimântătoare" a tânărului militant de extremă stânga.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici