Un adolescent din Oregon plănuia un atac în stil Columbine împotriva şcolii sale

Câini special antrenaţi vor participa la căutări într-un liceu din Oregon, în Statele Unite, deoarece unul dintre elevi încerca să îşi atace colegii cu dispozitive explozive, a anunţat poliţia.

207 afișări
Imaginea articolului Un adolescent din Oregon plănuia un atac în stil Columbine împotriva şcolii sale

Un adolescent din Oregon plănuia un atac în stil Columbine împotriva şcolii sale (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Cu ajutorul unor dispozitive explozive, liste şi diagrame, scopul tânărului Grant Acord "era de a modela atacul de la Columbine, cu unele ajustări care l-ar fi făcut un şi mai mare succes", a declarat procurorul John Haroldson, informează CNN.

Acesta a afirmat că poliţia a găsit şase tipuri de explozibil în posesia adolescentului în vârstă de 17 ani, după ce l-au arestat joi noaptea, în casa mamei sale din Albany, Oregon. Ei au găsit napalm şi cocteiluri Molotov, vineri, într-un "compartiment secret creat în podeaua" dormitorului adolescentului, potrivit lui Haroldson.

Poliţia din Albany a devenit suspicioasă după ce a "primit informaţii care îl asociau pe Acord cu fabricarea unui dispozitiv distructiv cu intenţia de a-l detona la şcoală".

Directorul liceului West Albany, Susie Orsborn, le-a trimis o scrisoare părinţilor elevilor în care le cerea să le solicite copiilor lor să vină să discute cu poliţia dacă ştiu ceva în legătură cu planul.

Acord, care este minor, va fi acuzat "ca adult de tentativă de crimă în formă agravată", a declarat Haroldson. El va fi acuzat şi de fabricare de bombe şi "posesie ilegală a unei arme mortale cu intenţia de a o folosi împotriva unei alte persoane". El va compărea în faţa tribunalului marţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici