Un aeroport din Pakistan, ţinta unui atac cu rachete revendicat de talibani. Patru persoane au murit şi alte 50 au fost rănite

Aeroportul Peshawar din nord-vestul Pakistanului a fost ţinta unui atac cu rachetă, sâmbătă seara, în urma căruia au murit patru persoane, a anunţat un oficial din cadrul poliţiei, citat de AFP.

427 afișări
Imaginea articolului Un aeroport din Pakistan, ţinta unui atac cu rachete revendicat de talibani. Patru persoane au murit şi alte 50 au fost rănite

Un aeroport din Pakistan, ţinta unui atac cu rachete revendicat de talibani (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Talibanii din Pakistan au revendicat sâmbătă seară responsabilitatea pentru atacul sinucigaş asupra aeroportului internaţional Peshawar în nord-vestul ţării, care s-a soldat cu patru morţi şi 50 de răniţi

"Am realizat acest atac sinucigaş şi vom mai face şi altele asemănătoare împotriva acestui aeroport", a afirmat prin telefon pentru AFP purtătorul de cuvânt al talibanilor Ehsanullah Ehsan dintr-o locaţie neprecizată.

Oraşul Peshawar este principala trecere către zonele tribale din apropierea frontierei cu Afganistanul, unde talibanii şi grupurile care au legături cu Al-Qaida şi-au stabilit bazele.

"Au fost trase trei rachete. Două au căzut în interiorul aeroportului şi una a lovit un vehicul din exterior. Până în prezent au murit două persoane, iar alte 22 au fost rănite", a declarat anterior pentru AFP Imran Shahid, un oficial din cadrul poliţiei pakistaneze.

Nicio informaţie nu a fost obţinută despre locul exact unde a fost lovit aeroportul de tirurile de rachetă sau despre amploarea pagubelor.

Mian Iftikhar Hussain, ministrul Informaţiilor din provincia Khyber Pakhtunkhwa, a cărei capitală se află la Peshawar, a confirmat atacul şi bilanţul victimelor.

Doi oficiali din cadrul autorităţilor aeroportuare au declarat pentru AFP că aeroportul a fost închis după atac şi că toate zborurile au fost anulate.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici