Un alt general important rus a fost ucis în estul Ucrainei

  • Un general rus a fost ucis în estul Ucrainei, a anunţat duminică un jurnalist din presa de stat rusă, adăugându-se astfel la şirul de pierderi militare de rang înalt suferite de Moscova.
  • Raportul, publicat pe aplicaţia de mesagerie Telegram de către reporterul televiziunii de stat Alexander Sladkov, nu a precizat cu exactitate când şi unde a fost ucis generalul-maior Roman Kutuzov.
  • Ministerul rus al Apărării încă nu a oferit un comunicat oficial.
12143 afișări
Imaginea articolului Un alt general important rus a fost ucis în estul Ucrainei

Forţele ruseşti au intensificat atacurile pentru a cuceri Sevierodonetsk, un oraş-cheie din regiunea Donbas din estul Ucrainei, pe care Moscova îl vizează după ce nu a reuşit să cucerească capitala Kiev la începutul războiului, scrie Reuters.

Rusia clasifică deja decesele militare ca fiind secrete de stat şi nu şi-a actualizat cifrele oficiale privind victimele din Ucraina din 25 martie, când a declarat că 1.351 de soldaţi ruşi au fost ucişi de la începutul campaniei sale militare la 24 februarie.

Rusia afirmă că desfăşoară o "operaţiune militară specială" menită să demilitarizeze Ucraina şi să o scape de naţionaliştii care ameninţă populaţia rusofonă. Ucraina şi ţările occidentale resping afirmaţiile Rusiei ca fiind un pretext pentru invazie.

Ministerul britanic al Apărării a declarat luni că Rusia pare să fi suferit pierderi semnificative în rândul ofiţerilor de rang mediu şi inferior din Ucraina.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici