Un american suspectat de planificarea unor atentate antimusulmane, arestat în Israel

Un american suspectat de planificarea unor atentate antimusulmane a fost arestat luna trecută în Israel, a anunţat marţi poliţia israeliană, relatează AFP.

158 afișări
Imaginea articolului Un american suspectat de planificarea unor atentate antimusulmane, arestat în Israel

Un american suspectat de planificarea unor atentate antimusulmane, arestat în Israel (Imagine: Shutterstock)

"Shin Bet (serviciul de securitate internă) şi poliţia au arestat la 19 noiembrie un cetăţean american aflat ilegal în Israel pentru posesie de arme şi planificarea unor atentate teroriste", potrivit unui comunicat al poliţiei israeliene.

Suspectul, Adam Everet Livix, un creştin născut în 1984 în Texas, era căutat de poliţia americană pentru o afacere cu droguri, potrivit aceleiaşi surse.

El "a dezvăluit în cursul interogatoriului că a emis ideea comiterii unor atentate împotriva unor locuri sfinte musulmane din Israel", potrivit poliţiei.

"Adam Livix a sosit în regiune în 2013 şi a trăit în teritoriile palestiniene înainte de a se instala ilegal în Israel acum un an şi jumătate", continuă comunicatul. "Arme furate de la armata israeliană au fost găsite în domiciliul său", se mai arată în comunicat.

Înainte de a sosi în Israel, el ar fi fost contactat de un palestinian pentru organizarea unei tentative de asasinat împotriva preşedintelui american Barack Obama, în cursul vizitei acestuia din urmă în regiune în 2013, potrivit poliţiei.

Parchetul a cerut inculparea sa pentru posesie de arme şi şedere ilegală în Israel.

Poliţia israeliană a precizat că această arestare a fost realizată în colaborare cu FBI.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici