Un angajat al CNIL, plasat în arest pentru pilotarea unei drone deasupra unei peluze din Paris

Un angajat al Comisiei Naţionale franceze pentru Informatică şi Libertăţi (CNIL) a fost plasat în arest, sâmbătă, pentru că a pilotat o dronă deasupra unei peluze din Paris, relatează postul TF1.

240 afișări
Imaginea articolului Un angajat al CNIL, plasat în arest pentru pilotarea unei drone deasupra unei peluze din Paris

Un angajat al CNIL, plasat în arest pentru pilotarea unei drone deasupra unei peluze din Paris (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Angajatul CNIL a fost arestat în jurul orei locale 09.30 (08.30, ora României) în timp ce pilota o dronă deasupra unei peluze din arondismentul VII.

El se afla "în posesia unei drone de 400 de grame cu patru elice, dotată cu o cameră în faţă", potrivit postului M6.

Jandarmeria transporturilor aeriene a fost însărcinată cu efectuarea anchetei.

De la începutului lui octombrie 2014, cel puţin "60 de survoluri de drone" au fost constatate deasupra unor obiective sensibile din Franţa, precum centralele nucleare, sau deasupra Parisului, a anunţat la începutul lui martie Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve.

Marţi, un bărbat a fost condamnat la plata unei amenzi de 450 de euro cu suspendare şi la confiscarea materialului său pentru că a filmat în septembrie 2014 cu ajutorul unei drone două incendii care au avut loc la un centru de colectare şi prelucrare a deşeurilor din Orthez, în departamentul Pyrénées-Atlantiques (sud-vestul Franţei).

"Dronele sunt vândute la liber, ca jucării, fără a aduce la cunoştinţa cumpărătorilor reglementările aflate în vigoare", a deplâns avocata sa, Julien Marco.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici