Un avion al companiei Qantas, nevoit să aterizeze în Dubai din cauza unui incident de motor

Un Airbus A380 al companiei australiene Qantas, care efectua vineri un zbor între Singapore şi Londra, a fost nevoit să aterizeze în Dubai din cauza unui incident de motor, a anunţat compania, care şi-a imobilizat flota de aeronave mari Airbus în 2010 după o gravă avarie la motor.

219 afișări
Imaginea articolului Un avion al companiei Qantas, nevoit să aterizeze în Dubai din cauza unui incident de motor

Un avion al companiei Qantas, nevoit să aterizeze în Dubai din cauza unui incident de motor (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

După patru ore de zbor, pilotul a apreciat că este "absolut important" să devieze aparatul, ţinând cont de o problemă cu presiunea uleiului în motorul numărul patru, a precizat o purtătoare de cuvânt a Qantas.

"Conform procedurilor, motorul a fost oprit şi avionul a aterizat fără probleme în Dubai, două ore şi jumătate mai târziu", cu 258 de pasageri şi 25 de membri ai echipajului, a adăugat ea.

Qantas a imobilizat pentru control aeronavele sale A380 în urma unei grave avarii la un motor Rolls-Royce, la 4 noiembrie 2010, care a constrâns unul dintre aparate să aterizeze de urgenţă la Singapore. Qantas şi-a reluat apoi zborurile spre Londra la 10 noiembrie.

Rolls-Royce şi Qantas au semnat în iunie un acord în baza căruia producătorul britanic de motoare s-a angajat să acorde companiei aeriene despăgubiri de 95 de milioane de dolari australieni (70 de milioane de euro).

Qantas posedă în prezent zece avioane A380.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici