Un avion al Turkish Airlines a ieşit de pe pistă

Un avion al companiei Turkish Airlines cu 278 de pasageri la bord şi zece membri ai echipajului a ieşit de pe pistă, joi seara, înainte de decolare pe aeroportul Roissy-Charles-de-Gaulle, în apropiere de Paris, dar accidentul nu s-a soldat cu răniţi, au anunţat surse concordante, citate de AFP.

697 afișări
Imaginea articolului Un avion al Turkish Airlines a ieşit de pe pistă

Un avion al Turkish Airlines a ieşit de pe pistă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Avionul, un Airbus A330, a intrat cu trenul principal stâng în iarbă", unde s-a "blocat", a anunţat jandarmeria transporturilor aeriene din Roissy, care a deschis o anchetă pentru "incident aerian uşor".

Cei 278 de pasageri şi echipajul au fost evacuaţi "în calm" către hotelurile din împrejurimi, dar "159 dintre ei urmau să plece în noaptea" de joi spre vineri, a anunţat jandarmeria.

Potrivit unei surse aeroportuare, care într-o primă fază a vorbit despre 145 de pasageri, această ieşire de pe pistă a fost determinată de o "eroare de pilotaj", care a avut loc în jurul orei locale 20.00 (21.00 ora României), înainte ca avionul să decoleze către Istanbul.

Incidentul nu a perturbat circulaţia pe piste, potrivit sursei citate.

Potrivit jandarmeriei transporturilor aeriene, "operaţiunea de îndepărtare a avionului va dura şase ore".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici