Un avion aparţinând companiei Ryanair a aterizat de urgenţă în Baleare

Un avion aparţinând companiei Ryanair, care avea la bord 148 de pasageri, a fost nevoit să aterizeze de urgenţă, joi, pe aeroportul din Palma de Mallorca, pe Insulele Baleare, frecventate de turişti, în urma declanşării unei alarme de incendiu, potrivit aeroportului, relatează AFP.

209 afișări
Imaginea articolului Un avion aparţinând companiei Ryanair a aterizat de urgenţă în Baleare

Un avion aparţinând companiei Ryanair a aterizat de urgenţă în Baleare (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

"Alarma s-a declanşat, dar nu a fost niciun incendiu", a precizat o purtătoare de cuvânt a autorităţilor aeroportuare (Aena).

Avionul, despre care Aena nu a precizat ce model este, a decolat la ora locală 6.43 (7.43, ora României) către Memmingen, în Germania, şi a revenit la punctul de plecare de pe aeroportul din Palma, unde a rămas imobilizat joi dimineaţa, pentru aflarea originii incidentului, a adăugat ea.

"Un avion Ryanair a părăsit aeroportul din Palma de Mallorca şi, după o jumătate de oră de zbor, a cerut să revină şi să aterizeze, deoarece s-a declanşat un senzor de foc în trenul de aterizare", a declarat purtătoarea de cuvânt.

Aeroportul "a activat, atunci, planul de urgenţă, iar avionul a aterizat fără vreun incident, incendiu sau vreo problemă cu pasagerii", a continuat ea.

Planul de urgenţă a fost dezactivat la puţin timp după aterizarea avionului, la ora locală 7.34 (8.34, ora României).

Compania low-cost s-a confruntat cu mai multe incidente tehnice în 2012, determinând autorităţile spaniole să ceară Comisiei Europene (CE) posibilitatea de a consolida controlul asupra avioanelor care deservesc această ţară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici