Un băiat de 14 ani a fost ucis în Odesa, după un atac cu rachete ruseşti, spune Zelenski

Un băiat în vârstă de 14 ani a fost ucis în timpul atacului cu rachete lansat luni de armata rusă la Odesa, a afirmat preşedintele Volodimir Zelenski în discursul său nocturn, conform BBC.

223 afișări
Imaginea articolului Un băiat de 14 ani a fost ucis în Odesa, după un atac cu rachete ruseşti, spune Zelenski

Un băiat de 14 ani a fost ucis în Odesa, după un atac cu rachete ruseşti, spune Zelenski

O fată de 17 ani a suferit o rană provocată de schije în aceeaşi lovitură, a adăugat el.

"Ce se întâmplă? Pentru ce? Cu ce au ameninţat aceşti copii statul rus?", a întrebat Zelenski.

El a vorbit, de asemenea, despre distrugerea prin bombardament a unei săli de sport din regiunea Luhansk, care a rezistat la două războaie mondiale.

"După cum vedem, acest gimnaziu s-a dovedit a fi o ameninţare teribilă pentru Rusia modernă", a spus sarcastic preşedintele.

El a adăugat, de asemenea, că Danemarca a devenit a 29-a ţară care şi-a redeschis ambasada de la Kiev şi că UE va adopta un nou pachet de sancţiuni împotriva Rusiei "în viitorul apropiat".

El spune că ultimele sancţiuni ale UE vor "include măsuri clare pentru a bloca veniturile energetice ale Rusiei. Pentru ca statul terorist să nu primească un miliard de euro pe zi pentru combustibil".

"Continuăm să facem totul pentru a ne salva oamenii din Mariupol", a spus liderul ucrainean, după ce duminică aproximativ 100 de civili au părăsit oraşul.

De asemenea, el notează că o evacuare din Mariupol este planificată pentru marţi, persoanele evacuate urmând să se deplaseze pe un coridor umanitar către oraşele ucrainene Berdyansk, Tokmak şi Vasylivka.

Zelenski a adăugat că forţele armate ucrainene au respins mai multe atacuri ruse în sudul şi estul ţării, dar adaugă că "peste tot situaţia rămâne extrem de dificilă".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
odesa,
atac,
deces

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici