Un bărbat a murit în Polonia din cauza gripei cu virus A H1N1. Alte 16 persoane au fost diagnosticate

Un bărbat care a fost diagnosticat cu gripă cu virus A H1N1, cunoscută şi sub numele de gripă porcină, dar suferea şi de alte afecţiuni a murit în sudul Poloniei, relatează Radio Polonia, în pagina electronică de vineri.

168 afișări
Imaginea articolului Un bărbat a murit în Polonia din cauza gripei cu virus A H1N1. Alte 16 persoane au fost diagnosticate

Un bărbat a murit în Polonia din cauza gripei cu virus A H1N1. Alte 16 persoane au fost diagnosticate (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Bărbatul, în vârstă de 50 de ani, din Gorlice, oraş situat la sud-est de Cracovia, a murit la spitalul din Bielsko-Biala, potrivit Radio Polonia.

Purtătoarea de cuvânt a spitalului din Bielsko-Biala, Jolanta Trojanowska, a precizat ulterior că informaţiile din presa poloneză potrivit cărora bărbatul ar fi murit din cauza virusului A H1N1 sunt incorecte. Ea a afirmat că, deşi bărbatul a fost testat pozitiv cu virusul A H1N1, acesta nu a reprezentat cauza directă a morţii, el suferind şi de alte boli. "Era foarte bolnav", a declarat Trojanowska.

Ea a adăugat că alte 16 persoane au fost diagnosticate cu gripă provocată de virusul A H1N1 la spital, dintre care una face parte din personalul medical.

Spitalul a suspendat joi vizitele efectuate pacienţilor până la noi notificări.

Janusz Baczewski, directorul unui spital din oraşul Sucha Beskidzka a declarat că doi pacienţi au fost diagnosticaţi cu acest virus şi sunt în stare "critică dar stabilă", la terapie intensivă.

În 2009, 172 de persoane au murit din cauza gripei cu virus A H1N1 în Polonia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici