Un bărbat din Plovdiv susţine că l-a recunoscut pe presupusul complice în atacul de la Burgas

Un bărbat din Plovdiv, oraş situat în sudul Bulgariei, l-a recunoscut pe presupusul complice al autorului sinucigaş comis la 18 iulie la Burgas împotriva unui autocar plin cu turişti israelieni.

237 afișări
Imaginea articolului Un bărbat din Plovdiv susţine că l-a recunoscut pe presupusul complice în atacul de la Burgas

Un bărbat din Plovdiv susţine că l-a recunoscut pe presupusul complice în atacul de la Burgas

Potrivit martorului citat de site-ul Novinite.com, bărbatul din imaginea computerizată publicată de Ministerul de Interne este un bulgar care are legături cu persoane ce promovează islamul radical. Poliţia investighează acest nou indiciu, potrivit postului privat de televiziune bTV.

Cetăţeanul din Plovdiv susţine că a lucrat cu presupusul complice timp de cinci ani şi l-a recunoscut în fotografia distribuită în ziare.

Aşim Asan nu îşi aminteşte numele fostului său coleg dar susţine că acesta este un bulgar din districtul Goţe Delcev din sud-vestul ţării. El susţine că suspectul are legături cu persoane care predică islamul radical şi care cumpără şcoli în Munţii Rodopi.

"Cumpără şcoli, construiesc moschei. În principal localnicii sunt cei care organizează lucrurile - musulmani de origine slavă, romi, turci, nu contează ... Ei sunt la comandă în unele sectoare şi asigură circualţia banilor", afirmă acesta.

Asan este unul dintre liderii cartierului de romi Stolipinovo din Plovdiv, potrivit cotidianului Trud. El are o fundaţie şi numele lui a fost implicat în mod repetat în scandaluri. În prezent, Asan ispăşeşte o pedeapsă cu închisoarea la Plovdiv.

Poliţia din Plovdiv a declarat că Agenţia de Stat pentru Securitate Naţională (DANS) verifică orice indiciu cu privire la atacul terorist.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici