Un bărbat implicat în crimele din Sierra Leone a fost arestat

  • Reţinerea a avut loc în Leeds, fiind efectuată de Poliţia britanică.
  • Războiul din Sierra Leone a durat 11 ani.
  • În acest dosar, cea mai mare pedeaspă o execută Charles Taylor.
179 afișări
Imaginea articolului Un bărbat implicat în crimele din Sierra Leone a fost arestat

Poliţia britanică a arestat, marţi, un bărbat ca parte a unei investigaţii privind acuzaţiile de crime de război din timpul războiului civil din Sierra Leone.

Poliţia metropolitană din Londra a declarat că bărbatul, în vârstă de 42 de ani, a fost arestat în timp ce se afla la adresă din Leeds, în nordul Angliei, în conformitate cu prevederile Curţii Penale Internaţionale.

Ofiţerii au percheziţionat proprietatea şi l-au luat pe bărbat în arest. El a fost eliberat, dar rămâne sub anchetă.

Războiul dintre 1991 şi 2002, finanţat în mare parte de „diamante însângerate”, a ucis 120.000 de oameni şi a lăsat mutilate zeci de mii de persoane.

Charles Taylor, cândva cel mai temut luptător rebel din Liberia, care a ocupat funcţia de preşedinte în perioada 1997-2003, execută o pedeapsă de 50 de ani într-o închisoare britanică pentru rolul său în alimentarea conflictului din Sierra Leone vecină.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
timp

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici