Un bărbat în uniformă paramilitară a împuşcat atât protestatari, cât şi poliţişti, la Kiev

Un bărbat îmbrăcat în uniforma unităţii de intervenţie Berkut a deschis focul, în Piaţa Independenţei din Kiev, atât spre protestatari, cât şi spre agenţi de poliţie, conform unei înregistrări video obţinută de unii parlamentari, informează Interfax Ukraine.

2383 afișări
Imaginea articolului Un bărbat în uniformă paramilitară a împuşcat atât protestatari, cât şi poliţişti, la Kiev

Un bărbat în uniformă paramilitară a împuşcat atât protestatari, cât şi poliţişti, la Kiev (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Acest bărbat poartă uniforma agenţilor Berkut, dar este clar că nu este ofiţer al acestei unităţi", afirmă deputata independentă Inna Bohoslovska.

Înregistrarea surprinde momentul în care bărbatul deschide focul cu o armă automată spre protestatari adunaţi în Piaţa Independenţei, după care îndreaptă arma spre agenţi ai forţelor de ordine.

Inna Bohoslovska a explicat că este posibil să fie vorba de un ofiţer al Departamentului Gărzilor de Stat sau de un agent Alfa îmbrăcat în uniformă Berkut.

"Este în mod clar un act de provocare", precizează deputata.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici