Un câine SEAL a făcut parte din comandoul care l-a eliminat pe Osama ben Laden

Unul dintre membrii comandoului SEAL care a efectuat raidul asupra complexului din Abbottabad, în Pakistan, în care a fost ucis Osama ben Laden, liderul reţelei teroriste Al-Qaida, este un câine, relatează Fox News în pagina electronică.

1488 afișări
Imaginea articolului Un câine SEAL a făcut parte din comandoul care l-a eliminat pe Osama ben Laden

Un câine SEAL a făcut parte din comandoul care l-a eliminat pe Osama ben Laden (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acest "câine-erou" este antrenat pentru depistarea explozivilor, precizează postul de televiziune citând The Sun. Câinele nu a fost, încă, identificat, dar, potrivit unor speculaţii este vorba fie de un malinois belgian, fie de un ciobănesc german, rase utilizate în mod frecvent în raiduri din Afganistan şi Irak.

Câinii sunt bine protejaţi în cadrul acestor situaţii periculoase, purtând armură antiglonţ şi contra şrapnelelor. De asemenea, ei poartă camere de luat vederi în infraroşu, care oferă informaţii cruciale trupelor şi evită potenţiale ambuscade, potrivit publicaţiei.

În prezent, în Irak şi Afganistan servesc aproximativ 600 de câini, a declarat Ensign Brynn Olsen, din cadrul Comandamentului Central american, pentru New York Times. Generalul David Petraeus, actualul comandant american în Afganistan şi viitorul director al CIA, a cerut, în 2008, suplimentarea numărului de câini utilizaţi în armată.

"Capabilitatea pe care o aduc în luptă nu poate fi înlocuită de om sau maşină", a declarat Petraeus. "Prin performanţele lor, depăşesc orice alt mijloc din industria noastră", adăuga generalul.

Câinii utilizaţi în război sunt antrenaţi să caute inamici care se pot ascunde în clădiri, cu ajutorul puternicul lor simţ al mirosului. Aceştia învaţă, de asemenea, să atace orice persoană care poartă o armă şi cum să îi imobilizeze pe suspecţii care încearcă să fugă.

Câinii au jucat un rol extrem de important în armata Statelor Unite, mai ales după ce au fost trimişi, pentru prima dată, în Vietnam, în cadrul unui program special, Top Dog. După ce îşi încheie serviciul militar, majoritatea acestor câini pot fi adoptaţi, prin intermediul The United States War Dog Association.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici