Un candidat republican la preşedinţie îl acuză pe Obama că "aduce israelienii la uşile cuptoarelor" - VIDEO

Republicanul Mike Huckabee, unul dintre pretendenţii la Casa Albă, l-a acuzat pe preşedintele Barack Obama că-i "aduce pe israelieni la uşile cuptoarelor (crematoriilor)" prin acordul în dosarul nuclear iranian, relatează AFP în pagina electronică.

1022 afișări
Imaginea articolului Un candidat republican la preşedinţie îl acuză pe Obama că "aduce israelienii la uşile cuptoarelor" - VIDEO

Mike Huckabee (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Huckabee se referă astfel, într-un interviu pentru site-ul conservator Breitbart, la exterminarea a milioane de evrei de către nazişti. În lagărele de exterminare, călăii gazau victimele şi ardeau, după aceea, cadavrele în cuptoarele crematoriilor, pentru a se debarasa de ele.

Casa Albă nu reacţionase încă, duminică, la această comparaţie, cea mai violentă dintre toate criticile aduse preşedintelui Obama după încheierea unui acord asupra programului nuclear iranian între marile puteri şi Iran.

"Politica externă a acestui preşedinte este cea mai iresponsabilă din istoria Americii. Ea este atât de naivă, încât merge până într-acolo încât să aibă încredere în iranieni", a acuzat Huckabee.

Acordul, care prevede un control strict al activităţilor nucleare iraniene în schimbul unei anulări a sancţiunilor a fost denunţat de către premierul israelian Benjamin Netanyahu, ansamblul dreptei americane şi o parte a taberei democrate a preşedintelui.

Preşedinta Partidului Democrat Debbie Wasserman Schultz i-a cerut, într-un comunicat difuzat duminică, să prezinte scuze.

"Acest discurs, deşi banal în cadrul (alegerilor) primare ale Partidului Republican pentru preşedinţie, nu are ce căuta în politica americană", a subliniat ea.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici