Un comandant al Navy SEAL a murit în Afganistan

Un membru al Navy SEAL, forţele speciale ale Marinei americane, a murit în Afganistan după ce a fost rănit într-un incident care nu are legătură cu luptele, a anunţat duminică Departamentul Apărării.

261 afișări
Imaginea articolului Un comandant al Navy SEAL a murit în Afganistan

Un comandant al Navy SEAL a murit în Afganistan

Comandantul Job W. Price, în vârstă de 42 de ani, orignar din Pottstown în Pennsylvania (est), a decedat sâmbătă "din cauza unei răni care nu are legătură cu luptele, în timp ce era mobilizat pentru operaţiuni de stabilizare în provincia Uruzgan", precizează comunicatul.

Decesul său face obiectul unei anchete, a adăugat Pentagonul.

Potrivit postului de televiziune CNN, care citează un oficial militar sub acoperirea anonimatului, ar putea fi vorba despre o sinucidere.

Comandantul aparţine bazei Navy Seals din Virginia Beach (est).

Forţele speciale ale Marinei americane, Navy SEAL - acronim de la Sea, Air, Land (apă, aer, pământ) care înseamnă şi "focă" -, includ bărbaţi extrem de bine antrenaţi şi obişnuiţi cu misiuni sensibile de la începutul războaielor din Irak şi Afganistan.

Această echipă de soldaţi de elită formată din 2.300 de bărbaţi a cunoscut gloria găsindu-l şi ucigându-l pe cel mai căutat bărbat de pe planetă, liderul Al-Qaida Ossama ben Laden, în mai 2011, în Pakistan.

Potrivit NBC News şi CNN, comandantul Job W. Price aparţinea unităţii 4 (dintre cele opt câte are Navy SEAL), şi nu unităţii 6, care l-a eliminat pe Ben Laden.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici