Un copil palestinian a murit după ce a fost împuşcat în timpul unui raid israelian

Un băiat palestinian a murit din cauza unei răni prin împuşcare la câteva zile după un raid israelian în Cisiordania, potrivit Reuters.

75 afișări
Imaginea articolului Un copil palestinian a murit după ce a fost împuşcat în timpul unui raid israelian

Un copil palestinian a murit după ce a fost împuşcat în timpul unui raid israelian

Un băiat palestinian în vârstă de 12 ani a murit luni după ce la sfârşitul lunii septembrie a fost împuşcat de forţele israeliene în timpul unui raid în Cisiordania, a anunţat Ministerul palestinian al Sănătăţii.

Mahmoud Samoudi a fost împuşcat în abdomen în timpul unei operaţiuni israeliene în Jenin, la 28 septembrie. Atunci, au fost ucişi patru palestinieni înarmaţi şi au fost răniţi aproximativ 40 de palestinieni.

Luni, mai mulţi bărbaţi au purtat trupul lui Mahmoud Samoudi, acoperit cu un steag palestinian, într-o procesiune funerară.

Armata israeliană a declarat că forţele sale s-au luptat cu bărbaţi înarmaţi după ce au apărut revolte în timpul operaţiunii sale în zonă şi că circumstanţele morţii băiatului sunt în curs de examinare.

Vestea morţii lui Samoudi a venit după un weekend dificil în Cisiordania, în timpul căruia patru adolescenţi palestinieni au fost ucişi de forţele israeliene în incidente separate.

Peste 100 de palestinieni din Cisiordania au fost ucişi în acest an, cei mai mulţi de la sfârşitul lunii martie, de când Israelul a lansat o operaţiune militară pentru a opri un val de atacuri de stradă comise de palestinieni în oraşele sale.

Autoritatea Palestiniană, care exercită o autonomie limitată în Cisiordania, a condamnat raidurile, pe care le-a descris ca fiind „crime" împotriva palestinienilor care trăiesc de zeci de ani sub regimul militar israelian.

Luni, Ministerul palestinian de Externe a declarat că a trimis o scrisoare secretarului general al Naţiunilor Unite în care solicită organizaţiei să asigure o protecţie specială pentru copiii palestinieni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici