Un deţinut a murit de frig în închisoare. Familia acuză că a fost ţinut în congelator

  • Mama deţinutului de 33 de ani susţine că fiul său a fost „închis într-o cameră rece”.
  • Femeia nu renunţă la luptă şi duce cazul la tribunalul federal.
  • Victima avea o temperatură corporală de numai 22 de grade.
  • Maltratarea a fost confirmată de un videoclip oferit de un angajat care a fost concediat ulterior.
1053 afișări
Imaginea articolului Un deţinut a murit de frig în închisoare. Familia acuză că a fost ţinut în congelator

Un deţinut a murit de frig în închisoare. Familia acuză că a fost ţinut în congelator

Păstrat complet gol într-o celulă şi poate chiar închis într-o cameră frigorifică, un deţinut a murit de frig într-o închisoare din Alabama. Povestea cumplită a fost relatată de presa americană, după ce mama bărbatului a depus o plângere la instanţa federală.

Anthony Mitchell, în vârstă de 33 de ani, a murit pe 26 ianuarie, după 14 zile în detenţie. Dus de poliţie la spital, acesta avea o temperatură a corpului de 22 de grade. Conform raportului medical, nu este clar de ce temperatura a fost atât de scăzută, dar decesul se datorează în mod clar hipotermiei.

Autorităţile au spus familiei că temperatura lui Mitchell a scăzut brusc în timpul unui examen de rutină şi a fost dus la spital. Dar mama nu crede versiunea.

„Singurul mod în care temperatura lui Tony ar fi putut scădea la 22 de grade într-o perioadă atât de scurtă de timp este că a fost aşezat într-un scaun de reţinere în frigiderul din bucătăria închisorii sau într-un mediu similar îngheţat şi lăsat acolo ore în şir”, se arată în comunicat. În plângere se subliniază că familia nu a putut vedea imagini cu locul în care a fost ţinut bărbatul cu o noapte înainte de moarte.

Mitchell a fost arestat pe 12 ianuarie, după ce un văr a raportat autorităţilor starea sa psihică şi fizică îngrijorătoare. Anthony, care îşi pierduse recent tatăl şi avea antecedente de dependenţă de droguri, păruse slăbit şi dăduse avea o relatare incoerentă a evenimentelor.
Dar „verificarea stării de sănătate”, adică verificarea pentru a stabili dacă avea nevoie de ajutor sau de tratament, s-a încheiat cu Mitchell ameninţând poliţiştii cu o armă şi arestat sub acuzaţia de tentativă de omor.

Mama a depus plângere după ce un angajat al penitenciarului i-a arătat imaginile video cu detenţia, imagini care ofereau o variantă cu totul diferită de cea oficială.

Mitchell apare întotdeauna complet gol, închis într-o celulă de beton, unde există doar o groapă de drenaj. Se pare că nu avea haine pentru protocolul de supraveghere a sinuciderilor.

Potrivit plângerii, în primele trei zile de detenţie a fost împuşcat cu un pistol electric, pierzându-şi o proteză dentară care nu i-a fost restituită niciodată. Din această cauză, Mitchell nu a mai putut mânca alimente solide.

Karen Kelly, angajata care i-a arătat filmuleţele mamei deţinutului, a intentat un proces împotriva şerifului care, între timp, a concediat-o.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici