Un elicopter al armatei SUA s-a prăbuşit în apropierea frontierei dintre cele două Corei

Un elicopter al armatei americane s-a prăbuşit marţi în Coreea de Sud, în apropierea frontierei intercoreene, fără a provoca victime, a anunţat un purtător de cuvânt al Ministerului sud-coreean al Apărării.

1960 afișări
Imaginea articolului Un elicopter al armatei SUA s-a prăbuşit în apropierea frontierei dintre cele două Corei

Un elicopter al armatei SUA s-a prăbuşit în apropierea frontierei dintre cele două Corei

Un elicopter UH-60 Black Hawk, potrivit agenţiei de presă Yonhap, s-a prăbuşit în comitatul Cheolwon, situat la frontiera cu Coreea de Nord, în circumstanţe nedeterminate, într-un moment în care Statele Unite şi Coreea de Sud desfăşoară manevre militare anuale comune.

Echipele de salvare citate de Yonhap afirmă că cei 12 militari aflaţi la bordul elicopterului au supravieţuit.

Incidentul are loc într-un context de tensiuni deosebit de intense în Peninsula Coreeană după adoptarea unei noi serii de sancţiuni de către ONU împotriva Coreei de Nord, după cel de-al treilea test nuclear al acesteia, din 12 februarie.

Coreea de Nord a condamnat manevrele americano-sud-coreene pe care le percepe drept o repetiţie generală pentru o invadare a teritoriului său şi ameninţă Seulul şi aliaţii acestuia cu atacuri nucleare.

Aproximativ 28.500 de militari americani sunt staţionaţi în Coreea de Sud de la încheierea Războiului Coreei (1950-1953).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici