Un elicopter rus cu nouă persoane la bord s-a prăbuşit în Siberia. Experţi: Accidentul, provocat probabil de o EXPLOZIE de TNT

Un elicopter rus, cu nouă persoane la bord, între care oficiali din cadrul Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă, s-a prăbuşit luni în regiunea Irkuţk din Siberia, au anunţat autorităţile şi presa.

112 afișări
Imaginea articolului Un elicopter rus cu nouă persoane la bord s-a prăbuşit în Siberia. Experţi: Accidentul, provocat probabil de o EXPLOZIE de TNT

Un elicopter rus cu nouă persoane la bord s-a prăbuşit în Siberia. Experţi: Accidentul, provocat probabil de o EXPLOZIE de TNT (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Rămăşiţele elicopterului Mi-8 au fost găsite la ora locală 19.30 (13.30 ora României) la şapte kilometri de satul Preobrajenka" (la aproximativ 5.000 de kilometri est de Moscova), a declarat departamentul local al Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă într-un comunicat.

"Erau nouă persoane la bord", potrivit comunicatului care publică lista victimelor printre care se numără ministrul local Stanislav Omeliancik, alţi cinci oficiali din cadrul ministerului şi trei membri ai echipajului.

Adjunctul ministrului regional pentru Situaţii de Urgenţă, Valentin Neliubov, a declarat pentru agenţia RIA Novosti că elicopterul transporta 1,9 tone de TNT, un explozibil puternic, folosit pentru spargerea gheţii în Siberia.

Autorităţile au pierdut contactul cu echipajul în jurul orei 15.00 (09.00 ora României), a adăugat el.

O echipă de salvare aflată la bordul unui alt elicopter a aterizat în apropiere de locul accidentului după ce a văzut din zbor "rămăşiţe umane", a anunţat o sursă din cadrul poliţiei pentru agenţia Interfax, adăugând că fragmentele aparatului se aflau pe o suprafaţă îngheţată.

Potrivit site-ului de ştiri rus Lifenews.ru, care citează experţi, accidentul a fost provocat probabil de o explozie de TNT în timpul zborului. Fragmentele elicopterului au fost găsite împrăştiate pe o distanţă de până la 100 de metri, potrivit aceleiaşi surse.

Echipajul era în misiune de spargere a gheţii pe râul Nijniaia Tunguska, afluent al Enisei, un fluviu din Siberia, a precizat Neliukov.

Un strat gros de gheaţă s-a format pe acest râu, depăşind pragul critic de 890 de centimetri, a anunţat agenţia Itar-Tass.

Elicopterul Mi-8 este un aparat polivalent, fabricat în perioada sovietică şi folosit pentru tot felul de misiuni în Rusia.

Acest accident are loc la o zi de la anunţul autorităţilor ruse privind descoperirea epavei unui avion mic care a dispărut în urmă cu aproape un an în Ural, cu 13 persoane la bord, dintre care unele erau în stare de ebrietate.

Fragmentele avionului au fost găsite de vânătorii din regiunea Sverdlovsk (1.600 de kilometri est de Moscova), la doar opt kilometri de aerodromul de unde decolase în iunie 2012, într-o zonă mlăştinoasă greu accesibilă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici