Un eurodeputat britanic părăseşte UKIP pentru a se alătura conservatorilor

Deputatul european britanic şi fost purtător de cuvânt pentru comunităţi al partidului eurofob şi antiimigraţie UKIP, Amjad Bashir, a părăsit partidul pentru a se alătura conservatorilor, generând critici şi acuzaţii duminică din partea liderului UKIP, Nigel Farage, relatează AFP.

124 afișări
Imaginea articolului Un eurodeputat britanic părăseşte UKIP pentru a se alătura conservatorilor

Un eurodeputat britanic părăseşte UKIP pentru a se alătura conservatorilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Eurodeputatul şi-a anunţat decizia într-o declaraţie pentru publicaţia Sunday Telegraph, apreciind că UKIP (United Kingdom Independence Party) este un partid "dispus la orice pentru propriile interese" şi incapabil să propună un referendum privind apartenenţa Marii Britanii la Uniunea Europeană.

Conform publicaţiei, premierul David Cameron s-a declarat încântat să îl primească pe deputatul european în Partidul Conservator.

După ce a aflat această decizie sâmbătă la prânz, potrivit publicaţiei citate, UKIP a anunţat în cursul serii că Amjad Bashir era suspendat din partid din cauza comportamentului său din ultimele luni.

"Am fost din ce în ce mai îngrijoraţi de comportamentul lui Bashir în ultimele luni", a declarat liderul UKIP, Nigel Farage, duminică dimineaţă la BBC.

"Vă spun ceea ce nu poate nega. Este vorba despre asocierea sa continuă cu politicieni extremişti din Pakistan, în pofida faptului că i-am spus" să stea departe de ei, a declarat Nigel Farage.

El a mai afirmat că deputatul european nu le-a spus adevărul privind acuzaţiile de angajare a unor imigranţi ilegali la restaurantul său.

Amjad Bashir a calificat aceste acuzaţii drept o "tentativă disperată" de a-i păta imaginea pentru a deturna atenţia de la plecarea sa din partid.

"După aproape trei ani în calitate de membru al partidului, am realizat că UKIP este mai ataşat de consolidarea propriilor interese în calitate de partid politic decât de servirea poporului britanic", a adăugat el.

"Am văzut UKIP în ţară şi în străinătate şi îmi pare rău să spun că sunt amatori", a precizat acesta.

UKIP deţine de la sfârşitul lui noiembrie două mandate de deputat câştigate la alegerile parţiale de candidaţi care plecaseră din Partidul Conservator. Partidul a câştigat de asemenea ultimele alegeri europene obţinând 24 de mandate de eurodeputat (23 acum).

Conform ultimului sondaj YouGov publicat duminică de Sunday Times, laburiştii şi conservatorii sunt la egalitate în intenţiile de vot cu aproape 100 de zile înaintea alegerilor generale, cu 32 de procente, urmaţi de UKIP (15 la sută), Verzi şi Liberal-Democraţi (7 la sută).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici