Un expediţionar australian a fost salvat din Antarctica, după cinci zile

  • Un expediţionar australian a fost salvat din Antarctica, in urma unei misiuni de cinci zile care a implicat nave, elicoptere si avioane.
  • Australia, China şi SUA au colaborat în eforturile de a readuce pacientul acasă.
  • Divizia Antarctică Australiană (AAD) a felicitat „succesul remarcabil” al unei operaţiuni pe care a descris-o drept „complexă şi provocatoare”.
  • Detaliile despre starea pacientului nu au fost făcute publice.
467 afișări
Imaginea articolului Un expediţionar australian a fost salvat din Antarctica, după cinci zile

Un expediţionar australian a fost evacuat din Antarctica, după cinci zile

Expediţionarul se afla la staţia de cercetare Davis din Australia, în estul Antarcticii, când a început misiunea de evacuare.

AAD a spus că „din fericire pentru operaţiune” s-a întâmplat ca prin zonă să treacă un spărgător de gheaţă chinez. Au fost trimise elicopterele pentru a transfera o echipă de australieni într-o zonă aflată la aproximativ 40 km în interior, astfel încât să poată construi o pistă de schi pentru ca o aeronavă americană să aterizeze şi să ridice pacientul.

Între timp, aeronava SUA Basler, echipată cu schiurile, a zburat 2.200 km de la staţia de cercetare americană McMurdo la Aerodromul Wilkins din Australia pentru a transporta un medic australian. Apoi a zburat spre pârtia de schi de lângă Davis, unde a ridicat pacientul şi s-a întors la Aerodromul Wilkins, potrivit BBC.

Un Airbus A319 australian a transportat pacientul în oraşul australian Hobart în ajunul Crăciunului.

AAD a declarat că această colaborare între mai multe ţări este esenţială, deoarece Australia nu are în prezent mici aeronave intracontinentale echipate cu schiuri în Antarctica.

„Antarctica reuneşte într-adevăr naţiunile pentru a se sprijini reciproc în operaţiunile noastre”, a declarat directorul AAD, Kim Ellis.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici