Un fost militar american a fost condamnat în Iran pentru spionaj

Un fost membru al Forţelor Navale americane, Amir Hekmati, a fost condamnat la zece ani de închisoare în Iran, pentru "colaborare cu instituţii guvernamentale" din Statele Unite.

146 afișări
Imaginea articolului Un fost militar american a fost condamnat în Iran pentru spionaj

Un fost militar american a fost condamnat în Iran pentru spionaj (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Hekmati este deţinut de trei ani în Iran, sub acuzaţia de spionaj în favoarea Statelor Unite, informează CNN.

Avocatul fostului militar, Mahmoud Alizadeh Tabatabaei, a declarat pentru The New York Times că nu există nicio informare oficială privind condamnarea acestuia.

Avocatul a aflat de această sentinţă din discuţii informale cu oficiali judiciari iranieni.

Amir Hekmati, în vârstă de 30 de ani, susţine că este nevinovat, argumentând că se afla în Iran în momentul arestării, în august 2011, pentru a-şi vizita bunica.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici