Un fost ministru de Externe iranian, numit la conducerea programului nuclear

Şeful diplomaţiei fostului preşedinte iranian Mahmud Ahmadinejad, Ali Akbar Salehi, a fost numit în fruntea Organizaţiei iraniene a energiei atomice (OIEA), a anunţat joi agenţia oficială Irna.

121 afișări
Imaginea articolului Un fost ministru de Externe iranian, numit la conducerea programului nuclear

Şeful diplomaţiei fostului preşedinte iranian Mahmud Ahmadinejad, Ali Akbar Salehi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Salehi, care înainte de a deveni ministru de Externe, a mai condus, în perioada 2009-2010, acest organism însărcinat pentru programul nuclear al ţării, a fost numit în funcţie de către preşedintele iranian Hassan Rohani.

"Sper să pot consolida realizările obţinute în cadrul programului nuclear", a declarat fostul şef al diplomaţiei iraniene.

Salehi deţine un doctorat în domeniul ştiinţei nucleare, obţinut la universitatea americană Massachusetts Institute of Technology (MIT) şi a fost ambasadorul Iranului pe lângă Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA), în perioada 1997-2005, în timpul preşedinţiei reformatorului Mohammad Khatami.

Israelul şi ţările occidentale acuză Teheranul, care dezminte, că încearcă să se doteze cu armă atomică. Negocierile între Iran şi marile puteri (Statele Unite, Franţa, Marea Britanie, Rusia, China şi Germania) asupra dosarului nuclear nu au oferit nici o soluţie în acest sens.

Rohani a declarat săptămâna trecută că ar dori să realizeze cu marile puteri "negocieri serioase, fără pierdere de timp" şi fără cedări din "drepturile incontestabile" ale Iranului în domeniul nuclear privind îmbogăţirea uraniului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici