Un fost preşedinte al Partidului Conservator britanic anunţă că se plănuieşte înlăturarea Theresei May din funcţia de premier

Grant Shapps, fost preşedinte al Partidului Conservator din Marea Britanie, a declarat joi că aproximativ 30 de parlamentari conservatori susţin înlăturarea Theresei May din funcţia de premier, în timp ce ministrul britanic de Interne, Amber Rudd, şi-a reiterat sprijinul pentru May, relatează site-ul agenţiei Reuters.

906 afișări
Imaginea articolului Un fost preşedinte al Partidului Conservator britanic anunţă că se plănuieşte înlăturarea Theresei May din funcţia de premier

Un fost preşedinte al Partidului Conservator britanic anunţă că se plănuieşte înlăturarea Theresei May din funcţia de premier

Shapps, care a prezidat partidul între 2012 şi 2015, a declarat că aproximativ 30 de deputaţi conservatori doresc schimbarea Theresei May, inclusiv cinci foşti miniştri ai cabinetului. El a precizat că nu este clar dacă există suficient sprijin pentru această mutare.

Pentru a declanşa o contestare formală a conducerii, 48 parlamentari conservatori trebuie să semneze un document în acest sens, care ar fi trimis aşa-zisei Comisii 1922.

Grant Shapps este de părere că Theresa May ar trebui să convoace alegeri pentru conducerea partidului, după rezultatele slabe din alegeri şi eşecul de a uni Cabinetul în jurul său.

În schimb, ministrul de Interne Amber Rudd este încrezător că Theresa May va rămâne premier şi va îndeplini obiectivele partidului. May a fost susţinută public şi de către Damian Green, prim secretar de stat şi vicepremier.

"Ştiu că ea este la fel de hotărâtă ca oricând să-şi continue munca, o vede ca pe o datorie, va continua şi va aduce succesul pentru acest guvern", a spus Green.

Potrivit unor membri ai Partidului Conservator, rămânerea Theresei May în funcţia de premier ei a depins până acum de absenţa unui succesor clar, care să poată uni partidul în jurul demersului de Brexit, şi de teama unor alegeri despre care mulţi conservatori cred că l-ar aduce la putere pe liderul opoziţiei laburiste, Jeremy Corbyn.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici