Un fost preşedinte l-a nominalizat pe Navalnîi la Premiul Nobel pentru Pace: ”Luptă împotriva totalitarismului pentru ideile democraţiei, legilor şi libertăţilor umane de bază”

  • Fostul preşedinte polonez şi laureat al Premiului Nobel pentru Pace, Lech Walesa, l-a nominalizat la premiu pe disidentul rus Aleksei Navalnîi.
  • Walesa a recunoscut „curajul şi eforturile lui Navalnîi vizând descoperirea corupţiei, apărarea pluralismului politic şi opunerea regimului rus din ce în ce mai autoritar”.
  • Navalnîi şi-a îndemnat joi susţinătorii să-şi învingă frica şi să elibereze Rusia de „hoţii” la putere.
1684 afișări
Imaginea articolului Un fost preşedinte l-a nominalizat pe Navalnîi la Premiul Nobel pentru Pace: ”Luptă împotriva totalitarismului pentru ideile democraţiei, legilor şi libertăţilor umane de bază”
Fostul preşedinte polonez şi laureat al Premiului Nobel pentru Pace, Lech Walesa, l-a nominalizat la premiu pe disidentul rus Aleksei Navalnîi, aflat în închisoare, a informat joi cotidianul polonez Gazeta Wyborcza, citat de agenţia dpa.
 
În scrisoarea adresată Comitetului Nobel norvegian, Walesa a recunoscut „curajul şi eforturile lui Navalnîi vizând descoperirea corupţiei, apărarea pluralismului politic şi opunerea regimului rus din ce în ce mai autoritar”.
 
Navalnîi luptă împotriva totalitarismului pentru ideile democraţiei, legilor şi libertăţilor umane de bază, la fel cum am luptat în Polonia comunistă cu zeci de ani în urmă,” a scris Walesa.
 
Navalny s-a întors în Rusia în ianuarie, după ce a fost tratat în Germania, după tentativa de asasinat din august cu agentul neurotoxic Noviciok. El a fost reţinut chiar pe aeroport.
 
Marţi, un tribunal de la Moscova l-a condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare pentru încălcarea controlului judiciar. 
 
Din închisoare, Navalnîi şi-a îndemnat joi (4 februarie) susţinătorii să-şi învingă frica şi să elibereze Rusia de „hoţii” la putere.
 
„Ei pot rămâne la putere şi o pot folosi pentru îmbogăţirea personală, bazându-se doar pe frica noastră. Dar noi, depăşind această frică, ne putem elibera patria de această bandă de hoţi care o ocupă,” a scris Navalnîi într-un mesaj postat pe contul său de Instagram.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici