Un fost profesor şi consilier al lui Barack Obama îi îndeamnă pe americani să voteze împotriva lui - VIDEO

Fostul profesor de drept de la Harvard al preşedintelui Barack Obama, Roberto Unger, s-a întors împotriva fostului său student şi i-a îndemnat în mod public pe americani, într-o înregistrare postată pe YouTube, să voteze împotriva lui în noiembrie.

697 afișări
Imaginea articolului Un fost profesor şi consilier al lui Barack Obama îi îndeamnă pe americani să voteze împotriva lui - VIDEO

Un fost profesor şi consilier al lui Barack Obama îi îndeamnă pe americani să voteze împotriva lui

"Preşedintele Obama trebuie să fie înfrânt în alegerile următoare. A eşuat să promoveze cauza progresistă în Statele Unite", afirmă, în această postare, Unger, un influent politician brazilian şi consilier al lui Obama în 2008.

Profesorul, în vârstă de 65 de ani, s-a aflat frecvent în contact cu preşedintele american, pe telefonul său Blackberry, în cursul campaniei, dar între timp a hotărât că nu mai este de acord cu deciziile acestuia, relatează Daily Mail în ediţia online de luni.

El prezintă o lungă listă de reproşuri la adresa preşedintelui, în înregistrarea intitulată "Beyond Obama". Filozoful denunţă planurile preşedintelui de salvare a economiei bolnave a Americii, afirmând că politica acestuia constă doar în "încredere financiară şi etichete alimentare". "A cheltuit trilioane de dolari să salveze interese financiare şi i-a lăsat pe muncitori şi proprietari pe propria lor socoteală", este de părere profesorul.

Însă Unger recunoaşte că, în cazul în care candidatul republican Mitt Romney va câştiga alegerile, "va exista un cost în numirile (din sistemele) judiciar şi administrativ". Dar cele mai dure afirmaţii le face la adresa liderului democrat, afirmând că Obama a "evocat o politică a respectului, însă nimeni nu schimbă lumea fără efort".

"Dă-le pieţelor de obligaţiuni ce vor, salvează nechibzuiţii cât timp mai sunt bogaţi, utilizează stimulente fiscale şi monetare pentru a compensa absenţa oricărei extinderi a consecinţelor oportunităţii economice şi de educaţie, îndulceşte pilula pierderii puterii cu un pic de corectitudine a impozitării, deşi efectul oricărei asemenea reforme a impozitării va fi sigur modest", denunţă profesorul un rezumat al ultimilor patru ani. Cele mai multe comentarii ale lui Uger par să îl plaseze mult mai la stânga decât pe Obama, dar el insistă că republicanii nu vor fi mai destructivi ca democraţii.

Unele dintre remarcile sale vor atinge o coardă sensibilă a conservatorilor, în privinţa atacurilor asupra eforturilor lui Obama în domeniul reformei sănătăţii.

"El a subordonat extinderea oportunităţilor economice şi educaţionale problemei importante, dar secundare, a îngrijirilor de sănătate, în credinţa greşită că va scăpa de o confruntare", argumentează Unger. De asemenea, el sugerează că agendele democraţilor şi republicanilor sunt prea puţin diferite, conchizând că "doar o răsturnare politică poate permite vocii profeţiei democratice să vorbească din nou în viaţa americană".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici