Un german de rang înalt plătit în trecut de ruşi face zid viu în jurul lui Putin: Nu este vinovat pentru masacrul de la Bucea

„Masacrele din Ucraina? Putin nu are nimic de-a face cu asta", sunt declaraţiile date pentru New York Times de fostul cancelar social-democrat Gerhard Schröder, care îşi susţine şi îşi apără toate alegerile controversate, de la prietenia cu Vladimir Putin până la menţinerea unor funcţii bine plătite în slujba industriei energetice ruseşti, stârnind scandal în Germania.

52651 afișări
Imaginea articolului Un german de rang înalt plătit în trecut de ruşi face zid viu în jurul lui Putin: Nu este vinovat pentru masacrul de la Bucea

Un german de rang înalt plătit în trecut de ruşi face zid viu în jurul lui Putin: Nu este vinovat pentru masacrul de la Bucea

Fostul oficial german refuză să îl critice direct liderul de la Kremlin şi să condamne în mod explicit agresiunea împotriva Ucrainei.

Este prima dată când Schröder vorbeşte public de la începutul războiului, iar gravitatea declaraţiilor sale îl împinge pe copreşedintele SPD, Saskia Esken, să spună că fostul cancelar ar trebui să părăsească partidul social-democrat:

„Noi l-am invitat în mod repetat să-şi părăsească funcţiile în companiile ruseşti, dar nu a vrut să urmeze sfaturile noastre. Din păcate, de mulţi ani acţionează doar ca om de afaceri. Acum trebuie să încetăm să-l privim ca pe un om de stat şi fost cancelar”, a spus Esken, potrivit căruia „apărarea lui Putin împotriva acuzaţiilor de crime de război este absurdă”.

Într-un interviu acordat corespondentului berlinez al cotidianului american, Schröder neagă ferm că armata rusă a masacrat civili la Bucea, după cum au confirmat martorii internaţionali, argumentând că situaţia „trebuie investigată”.

Şi, în orice caz, a adăugat el, „nu cred că ordinul a venit de la Putin, ci de la un nivel inferior”.

Schröder, cancelar al Germaniei în perioada 1998-2005, a acceptat în trecut un post la Gazprom.

AICI, detalii despre trecutul fostului cancelar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici