Un grup de "musulmani anticapitalişti" a citit versete din Coran în Piaţa Gezi din Istanbul

Un grup de aproximativ 30 de "musulmani anticapitalişti" a fost ovaţionat miercuri seara de manifestanţi în Parcul Gezi, la Istanbul, după ce a citit versete din Coran cu ocazia unei sărbători religioase şi a ridiculizat Guvernul islamo-conservator turc.

401 afișări
Imaginea articolului Un grup de "musulmani anticapitalişti" a citit versete din Coran în Piaţa Gezi din Istanbul

Un grup de "musulmani anticapitalişti" a citit versete din Coran în Piaţa Gezi din Istanbul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

O tânără care purta văl a citit câteva versete, în arabă, iar după aceea în turcă, marcând astfel noaptea sacră de Miraç, ascensiunea profetului Mohamed la ceruri alături de îngerul Gabriel.

După o scurtă rugăciune în memoria celor două persoane decedate în cursul celor şase zile de manifestaţii împotriva Guvernului premierului Recep Tayyip Erdogan, militanţii din cadrul acestui mic grup, care se autointitulează "musulmani anticapitalişti", au strigat sloganuri ca "Allah, pâine şi libertate" şi "să ne ţinem de mână împotriva fascismului".

"Ni se spune să nu venim aici pentru că sunt vandali (...), dar vandalul este statul", a declarat Ihsan Eliaçik, liderul grupului, ridiculizând astfel afirmaţii ale premierului Erdogan, care i-a calificat pe manifestanţi drept o "bandă de vandali".

"Ni se spune să nu venim aici pentru că sunt alcoolici, dar noi răspundem că nu există vreo problemă cu alcoolicii, dacă nu cumva se prefac", a continuat Eliaçik, denunţând astfel alte acuzaţii lansate de premier.

Erdogan a impus adoptarea, în urmă cu două săptămâni, a unei legi care restrânge promovarea, vânzarea şi consumul de alcool, dar care este necesar să fie promulgată pentru a intra în vigoare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici