Un grup de protestatari a încercat să perturbe un discurs susţinut de Viktor Orban - FOTO

Susţinători ai premierului ungur Viktor Orban s-au îmbrâncit cu un grup de protestatari, duminică, la unul dintre evenimentele prin care Ungaria comemorează Revoluţia de la 1848 împotriva fostului Imperiu Habsburgic, relatează AP.

586 afișări
Imaginea articolului Un grup de protestatari a încercat să perturbe un discurs susţinut de Viktor Orban - FOTO

Un grup de protestatari a încercat să perturbe un discurs susţinut de Viktor Orban (Imagine: AP/Mediafax Foto)

Aproximativ 40 de protestatari care agitau pancarte şi strigau sloganuri împotriva lui Orban şi Guvernului pe care-l conduce - acuzându-l de limitarea drepturilor civice - au fost îmbrânciţi de unii dintre cei câteva mii de susţinători care asistau duminică la discursul susţinut de către premier în faţa Muzeului Naţional.

Orban, criticat dur de către Uniunea Europeană (UE) şi Statele Unite pentru o serie de politici "neortodoxe" ca taxarea excesivă a companiilor străine sau o serie de măsuri împotriva drepturilor civice, a declarat că Ungaria este "parte a Europei", apreciind că "Europa este plină de întrebări, iar Ungaria este plină de răspunsuri".

Fidesz, formaţiunea de drepata a lui Orban, a obţinut victorii în trei rânduri de alegeri anul trecut, dar a pierdut majoritatea de două treimi, anul acesta, în urma unor alegeri parţiale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici