Un grup inspirat de protestele de pe Wall Street vrea să creeze o mişcare politică

Un grup inspirat de mişcarea anticapitalism Occupy Wall Street (OWS) a anunţat miercuri la Philadelphia, în estul Statelor Unite, că vrea să organizeze o conferinţă naţională în această vară cu scopul de a încerca să transforme această mişcare într-o forţă politică.

252 afișări
Imaginea articolului Un grup inspirat de protestele de pe Wall Street vrea să creeze o mişcare politică

Un grup inspirat de protestele de pe Wall Street vrea să creeze o mişcare politică (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Această conferinţă este prevăzută la Philadelphia pe 4 iulie, Ziua Naţională a Statelor Unite, iar organizatorii ei speră să reunească câte o delegată şi un delegat, care să fie aleşi până atunci, din fiecare dintre cele 435 de circumscripţii electorale ale Statelor Unite, plus alţi şase din teritoriile americane.

Aceşti 876 de delegaţi urmează să fie însărcinaţi cu redactarea unei liste de solicitări, ce urmează să fie prezentată ulterior fiecărui membru al Congresului, judecătorilor Curţii Supreme şi preşedintelui american.

"Nu este un lucru stupid", a declarat Michael Pollok, unul dintre reprezentanţii acestei iniţiative.

Pe această listă, potrivit acestuia, se vor putea afla solicitări ca "refinanţarea datoriilor studenţilor, reducerea confiscărilor de imobile şi o reformă financiară".

Dacă nu sunt ascultaţi, organizatorii acestei convenţii, care şi-au luat numele de "Grupul de lucru asupra Declaraţiei celor 99%", vor fi pregătiţi să finanţeze candidaţi care susţin cererile lor în scrutinurile din 2014, 2016 şi 2018, au anunţat ei pe site-ul the99declaration.org.

Mişcarea Occupy, care denunţă inegalităţile în creştere şi puterea prea mare a banilor în politica americană, a fost criticată pentru că nu are cereri precise. Michael Pollok, un avocat, intenţionează să încerce să răspundă acestor critici.

Dar iniţiativa sa, care se inspiră în opinia sa din idealul mişcării OWS, nu a fost primită bine de această mişcare.

Larry Swetman, unul dintre membrii OWS, a declarat că "Occupy Philadelphia s-a distanţat de acest grup". În opinia sa, conferinţa prevăzută în iulie nu este conformă filozofiei mişcării Occupy, care susţine democraţia directă.

"Numele mişcării noastre a fost legat de acest eveniment, dar noi am spus că nu vrem să ne implicăm" în el, a adăugat Swetman.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici